NordNews
Avem ce spune

Parada de Ziua Victoriei în Piaţa Roşie de la Moscova, amânată

Autoritățile de la Kremlin au decis să nu mai organizeze parada de Ziua Victoriei de pe 9 mai, însă va fi transferată pentru o altă dată. Anunțul oficial ar urma să fie făcut săptămâna aceasta, scrie deschide.md 

Potrivit unor surse de la Kremlin ale portalului RBC anunțul oficial despre amânarea paradei se așteaptă să fie făcut personal de președintele rus Vladimir Putin.
O sursă susține că transferul paradei poate fi anunțat astăzi, 16 aprilie, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate.
Miercuri, 15 aprilie, trei organizații a veteranilor de război, i-au cerut președintelui să amâne parada din 9 mai, din cauza pandemiei de coronavirus și au propus, ca opțiuni, să fie luate în considerare 24 iunie – în acea zi din 1945 a avut loc parada victoriei din Piața Roșie – sau 3 septembrie, ziua sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial.
O altă sursă apropiată Kremlinului susține că toată lumea speră în liniște că parada va avea loc în iunie.
Anterior, surse RBC apropiate Kremlinului și Ministerului Apărării au spus că au în vedere opțiunile pentru organizarea paradei din 9 mai fără spectatori și mutarea acesteia la începutul lunii septembrie (aniversarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial) sau la începutul lunii noiembrie, în onoarea paradei militare din 1941.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"