NordNews
Avem ce spune

Părinții minorului care și-a omorât colegii într-un liceu din Michigan, arestați. Riscă ani grei de închisoare

Părinții adolescentului din Michigan care a ucis zilele trecute patru elevi la un liceu din statul american Michigan au fost arestați, sâmbătă, după ce au fost căutați de polițiști mai bine de 24 de ore, au anunțat autoritățile din Detroit, scrie Digi24.ro.

Pe numele lui James şi Jennifer Crumbley au fost formulate patru capete de acuzare pentru omor involuntar, după ce fiul lor în vârstă de 15 ani şi-a împuşcat mortal patru colegi de clasă şi a rănit alţi şapte, marți, la liceul Oxford, situat la circa 60 km la nord de Detroit.

În conformitate cu legea din Michigan, o acuzaţie de omor prin imprudenţă poate fi formulată dacă există dovezi că cineva a contribuit la decesul sau rănirea unei persoane.

James, tatăl adolescentului, este cel care cumpărase cu patru zile înainte arma folosită de acesta pentru atacul de marţi, susțin autorităţile. Însă spre deosebire de alte state americane, în Michigan, proprietarii de arme de foc nu sunt obligaţi prin lege să păstreze armele în locuri inaccesibile pentru copii, iar părinţii sunt rareori acuzaţi de crimele copiilor. De asemenea, Jennifer, mama adolescentului, era la curent cu problemele de comportant de care băiatul său suferea, arată dovezile strânse de autorități.
În cazul în care vor fi condamnaţi, soţii Crumbley riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani. Fiul lor de 15 ani va fi judecat potrivit legilor care se aplică adulților și riscă închisoarea pe viață.

Atacul comis de băiatul în vârstă de 15 ani, în urma căruia patru adolescenți au fost uciși și șapte au fost răniți, este cel mai grav incident de acest gen petrecut anul acesta în Statele Unite, dar se înscrie într-un șir de asasinate în masă, cu arme de foc, comise în şcolile americane, care continuă de decenii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata