NordNews
Avem ce spune

Parlamentarele din România| Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: „Acum este vremea ca dumneavoastră, cei care aveți cetățenie românească, să hotărâți soarta României!”

„Sfatul meu prietenesc și rugămintea mea este ca cei care au cetățenie română să-și rupă duminică câteva minute, să meargă la vot și să voteze pentru dezvoltarea României, cu liberalii la conducere.” Acesta este apelul președintelui Consiliului Județean Suceava și al Ligii Aleșilor Locali PNL din România, Gheorghe Flutur, către cei aproape un milion de basarabenii care dețin cetățenia română, să participe la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie.

 

În primul rând, a avea cetățenie română, tu, ca om din stânga Prutului, este o onoare și o responsabilitate mare. România, pe 6 decembrie, este chemată să își aleagă Parlamentul nou și deliberativ, care hotărăște. Suntem într-un moment crucial. Noi am avut șansa istorică să fim în Uniunea Europeană și în NATO, dar nu am rămas egoiști și nu am uitat de frații și vecinii noștri. Vă susținem cu toată forța pentru drumul dumneavoastră european. Am făcut-o și o să o facem de fiecare dată. Acum este vremea ca dumneavoastră, cei care aveți cetățenie românească, să folosiți aceste prerogative din Constituție – de a vota și de a hotărî soarta României!

 De aceea, sfatul meu prietenesc și rugămintea mea este ca cei care au cetățenie română să-și rupă duminică câteva minute, să meargă la vot și să voteze pentru dezvoltarea României, cu liberalii la conducere,  a declarat politicianul român, într-un interviu exclusiv pentru NordNews.MD

 

Gheorghe Flutur, care este la al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava, cheamă alegătorii din Republica Moldova să-și dea votul pentru PNL, care poate să asigure un viitor prosper pentru toți românii:

 

Eu fac parte dintr-un partid proeuropean, care astăzi este la guvernare, Partidul Național Liberal. Sper ca la alegerile de dumincă, 6 decembrie, să facem un scor foarte bun, să guvernăm, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, pentru că avem de făcut mari reforme europene.

În primul rând, Uniunea Europeană a întins o mână de ajutor României, de peste 80 de miliarde de euro, în următorii șapte ani, pentru dezvoltarea și ieșirea din această pandemie, care a creat probleme. Asta înseamnă foarte mult pentru noi. Depinde de majoritatea parlamentară, ce guvern va da, iar eu cred că va fi un guvern de dreapta, un guvern condus de liberali, care să dezvolte această țară, și noi mai departe să întindem mâna peste Prut, pentru frații noștri, să vă ajutăm, așa cum trebuie și cum așteptați.

În același context,  Gheorghe Flutur, care este și prim-vicepreședinte al PNL, îndeamnă românii să nu se lase manipulați de mesaje populiste.

Suntem cei care ne-am asumat răspunderea în lupta împotriva pandemiei și gestionarea ei. Forțele care se opun, populiștii, care acum stau la căldurică și doar critică, știm noi ce au făcut cu această țară.  Noi ne-am asumat răspunderea guvernării într-o perioadă grea, deși nu am avut o majoritate parlamentară, avem în Parlament doar 20%. Acum avem nevoie, ca de aer, de orice vot, al fiecărui român, oriunde s-ar afla.

Încă odată gândul nostru se îndreaptă și către dumneavoastră, cei de peste Prut, pentru că nu vă vom lăsa singuri, vom fi fratele care să vă călăuzească în continuare ce este mai bine, iar bine înseamnă drumul european pe care România l-a ales. Haideți la vot, dragii mei, că nu o să vă pară rău să dați un vot echipei liberale, dumincă, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

La alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2019 , pentru președintele României au votat aproape 53 de mii de basarabeni, dintre care  96 la sută au votat pentru candidatul PNL, actualul Președinte al României, Klaus Iohanis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata