NordNews
Avem ce spune

Parlamentul Georgiei a renunțat la legea privind ,,agenții străini”

Parlamentul Georgiei a renunțat la proiectul de lege care prevedea „înregistrarea agenților străini”. Anunțul a fost făcut, pe 10 martie, de către președintele legislativului georgian, Șalva Papuașvili. 

Potrivit BBC, în lectura a II-a, proiectul de lege a fost votat de 35 de deputați, dintre care „pro” a votat unul singur. În total, la ședință au participat 112 parlamentari. Majoritatea s-a abținut de la vot.

Amintim că, pe 7- 9 martie, la Tbilisi s-au desfășurat proteste violente, în cadrul căruia demonstranții au aruncat cu pietre în polițiști, iar aceștia au utilizat furtunuri cu apă și spray lacrimogen pentru dispersa mulțimea.

Manifestanții au cerut retragerea proiectului de lege, apoi eliberarea persoanelor reținute – circa 130. După ce autoritățile au dat curs solicitării, demonstranții au cerut, în seara de 9 martie, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

În cadrul manifestației a fost incendiat steagul Rusiei, unde funcționează o lege asemănătoare cu privire la „agenții străini”, adică persoanele și organizațiile despre care Moscova consideră că ar primi bani din afara țării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"