NordNews
Avem ce spune

Parlamentul R. Moldova și al României vor avea o ședință comună la Chișinău

R. Moldova va găzdui sâmbătă, 18 iunie, prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București. Din partra moldovenească, la reuniune vor fi prezenți întreg corupul de deputați, dar și șefa statului, Maia Sandu. La rândul său, România va fi reprezentată la eveniment de delegațiile Senatului și Camerei Deputaților, conduse de Președinții Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu. 

,,Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, investițiile, sănătatea, educația sau cultură”, a declarat Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Agenda evenimentului va începe la ora 09:25 cu depuneri de flori ale Președinților Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală..

Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10.00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"