NordNews
Avem ce spune

Parlamentul se convoacă astăzi în ședință

Parlamentul se convoacă astăzi (ora 12.00) în ședință având pe agendă 63 de chestiuni, inclusiv proiectele controversate privind funcționarea limbilor, statutul Găgăuziei sau modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, propuse pentru vot în lectură finală, scrie radiochisinau.md. 

De asemenea, Legislativul urmează să aprobe în lectura a doua politica bugetar-fiscală și legile privind cele trei bugete pentru anul viitor, votate cu încălcări de procedură în prima lectură, potrivit opoziției, în ședința cu scandal din 3 decembrie.

Pe agendă se regăsesc și noile inițiative ale majorității PSRM-Șor privind sistemul public de pensii și schimbarea sărbătoririi Zilei Europei de pe 9 pe 8 mai, dar și un al proiect sensibil, cel prin care Taraclia ar urma să primească statut de raion etnocultural.

Tot astăzi, deputații își propun să organizeze audieri parlamentare privind situația critică din agricultură cauzată de seceta din acest an și privind stabilitatea din domeniul asigurărilor în contextul situației companiei de asigurări ”MOLDASIG”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata