NordNews
Avem ce spune

Participă la programul  „TINERI AMBASADORI EUROPENI” !

Tineri din Uniunea Europeană (UE) și din țările Parteneriatului Estic, cu vârsta între 18 și 25 de ani,  sunt invitați să aplice la inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni’ (YEAs), pentru a deveni parte a comunității internaționale a tineretului. Termenul limită pentru aplicare este 12 septembrie 2018.  În total, vor fi selectați 100 participanți.
„Tinerii Ambasadori Europeni” sunt activi, vorbesc fluent limba engleză și sunt cetățeni ai UE sau ai celor șase țări din Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).  Tinerii cunosc bine specificul activității Uniunii Europene în țara lor și sunt motiovați să promoveze parteneriatul țării lor cu UE.
Una din participantele  la acest program, Anastasia Eșanu, menționează: A fi un Tânăr Ambasador European înseamnă pentru mine a fi un cetățean activ și bine informat în cadrul comunității, căruia îi pasă de viitorul Republicii Moldova.
Odață selectați, tinerii ambasadori se vor implica în diverse activități locale și internaționale pentru  dezvoltarea dialogului cu tinerii din alte țări, precum și îi vor reprezenta pe semenii din țările lor în străinătate. Aceștia vor face schimb de experiență, își vor împărtăși cunoștințele despre programele și inițiativele UE, vor discuta subiecte privind educația și angajarea în câmpul muncii a tinerilor, vor realiza diverse inițiative pentru a asigura un viitor mai bun al cetățenilor țărilor lor și al întregii regiuni. „Tinerii Ambasadori Europeni” sunt forța motrice a rețelei „Tineri Vecini Europeni”, structură care în prezent este numără 3300 de membri activi.
Scopul activității rețelei „TineriiVecini Europeni” este de a spori numărul tinerilor angajați social, informați despre natura proiectelor și inițiativelor UE în țara lor și în țările Parteneriatului Estic, precum și va contribui la dialogul dintre tinerii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Statele Membre ale UE. „TineriiVecini Europeni” și-au început activitatea în iunie 2016 în cadrul proiectului „EU NEIGHBOURS east”.
Укрепление партнерских связей посредством коммуникации: взаимодействие между людьми через Восточное соседство (“EUNEIGHBOURSeast).
Inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” face parte din proiectul ‘OPEN Neighbourhood – Consolidarea relațiilor de parteneriat prin comunicare: interacțiunea dintre oameni prin vecinătatea Estică (‘EU NEIGHBOURS east’), finanțat de UE.
Mai multe detalii:
https://www.euneighbours.eu/en/east/eu-in-action/youth/learn-more-get-involved
https://www.facebook.com/groups/1762832023967493/
Aplică acum pentru a deveni „Tânăr Ambasador European”:
https://docs.google.com/forms/d/1_VkQcLOGEIwOcYs0WD02zB2Okq6z7ZK8iTGV0u4FS-I/viewform?edit_requested=true
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"