NordNews
Avem ce spune

Partidul cancelarei germane, Angela Merkel, a anunțat că o susține pe candidata PAS, Maia Sandu, în cadrul alegerilor prezidențiale

Annegret Kramp-Karrenbauer, președinta Uniunii Creștin-Democrate (Christian Democratic Union) – partidul cancelarei germane, Angela Merkel, a anunțat că o susține pe candidata PAS, Maia Sandu, în cadrul alegerilor prezidențiale ce se vor desfășura pe data de 1 noiembrie. Șefa CDU a postat un filmuleț pe pagina sa de Twitter, menționând că cetățenii Republicii Moldova se află „în fața unei alegeri decisive”, scrie cotidianul.md.

„Dragi prieteni din Republica Moldova, vă aflați în fața unei alegeri decisive pentru țara dumneavoastră. Acest scrutin poate hotărî viitorul țării dumneavoastră pentru mult timp. Va contribui la decizia dacă Republica Moldova își găsește locul în familia democrațiilor europene. Maia Sandu reprezintă acest viitor. Cu credibilitate și consecvență. Cu încrederea pe care a câștigat-o în rândul oamenilor din Moldova, precum și în rândul partenerilor țării dumneavoastră din UE și de la noi… Maia Sandu este alegerea potrivită pentru această misiune grea. Ea întruchipează cinstea, anduranța și puterea de a se impune. Ea reprezintă o politică ce servește țării și oamenilor. CDU Germania sprijină candidatura Maiei Sandu. Ca președintă a țării dumneavoastră va putea conta pe sprijinul nostru. Îi dorim Maiei Sandu succes. Pentru un viitor bun al țării dumneavoastră. Pentru viitorul nostru comun în Europa”, menționează Annegret Kramp-Karrenbaue în mesajul său.

Amintim că și Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, actualul lider al Partidului Popular European, și-a anunțat susținerea față de candidatura liderei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la alegerile prezidențiale care urmează să se desfășoare în prima zi a lunii noiembrie.

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie candidează opt persoane: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"