NordNews
Avem ce spune

Partidul Ecologist a decernat două premii anuale pentru cea mai bună/rea acțiune de mediu

Biroul Permanent al Partidului Verde Ecologist a instituit două premii anuale pentru cea mai bună și cea mai rea acțiune pentru mediu. Acestea sunt mascotele „Muma Pădurii”, pentru prejudiciile aduse mediului și „Ileana Cosânzeana”, pentru acțiunile de promovare/protecție a mediului, se arată într-o postare pe pagina Facebook a PVE, informează IPN.

Mascota „Ileana Cosânzeana” a fost înmânată Curții Supreme de Justiție, care, după opt ani, a dat câștig de cauză cetățenilor în dosarul Parcului Andrieș din Bălți și a setat un precedent pentru reîntoarcerea în posesia localităților a tuturor spațiilor verzi din țară, „acaparate ilegal de către șmecherașii din diferite guvernări și consilii locale”.

Mascota „Muma Pădurii” a fost decernată Iulianei Cantaragiu, ministra mediului, și Inei Coșeru, vicepreședinta Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională, „pentru mai multe acțiuni îndreptate împotriva mediului”. În special, aceste două persoane cu funcții de demnitate publică, au fost selectate pentru promovarea inițiativei de a legaliza incinerarea anvelopelor uzate în condițiile când Uniunea Europeană descurajează această metodă de management a deșeurilor, iar Republica Moldova nu are implementat un sistem riguros de control al calității aerului.

„Râvna cu care două foste activiste ecologiste, devenite recent politiciene și demnitari de stat de rang înalt, au promovat acest proiect de lege, care favorizează interesele unor agenți economici în detrimentul sănătății cetățenilor și protecției mediului, ne face să presupunem că corupția își face loc și în culoarele acestei puteri”, se arată în postarea Partidului Verde Ecologist.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"