NordNews
Avem ce spune

Partidul Liberal a decis să participe la alegeri alături de blocul ACUM

Consiliul Republican al Partidului Liberal a decis astăzi participarea formațiunii la alegerile parlamentare alături de Blocul ACUM. Anunțul a fost făcut de președintele PL, Dorin Chirtoacă, scrie tv8.md.
Liderul PL a menționat că decizia a fost luată pentru a consolida forțele de opoziție, pentru a exista un singur bloc democratic pro-european și unionist care să debarce regimul Plagotniuc. „A fost luată decizia prin vot de a participa la alegerile parlamentare în cadrul blocului ACUM în condițiile celor cinci puncte, compromisul pe care l-am atins în discuțiile pe care le-am avut timp de o lună”, a declarat Dorin Chirtoacă.
Potrivit lui, compromisul la care s-a ajuns include un calendar comun de activități, un membru al PL și un membru al PLDM să facă parte din comisia pentru meritocrație, participarea atât pe listă, cât și pe circumscripție, elaborarea unui proces verbal al comisiei de meritocrație în care să fie incluși persoanele care candidează, agrearea candidaților după meirtocrație, dar și după preferințele cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"