NordNews
Avem ce spune

“Partidul Nostru” riscă să fie eliminat din campania electorală

“Partidul Nostru” (PN), condus de fostul primar de Bălți Renato Usatîi, ar putea fi scos din cursa electorală pentru parlamentarele din 24 februarie 2019.  Despre acest pericol au anunțat în cadrul unei conferințe de presă membrii acestei formațiuni politice. Ei acuză guvernarea că intenționează să-l rețină pe Usatîi într-un nou dosar fabricat și să excludă “Partidul Nostru” din alegeri.
 
Potrivit liderilor acestei formațiuni politice, la 27 decembrie 2018, pe numele lui Renato Usatîi a fost intentat un nou dosar penal în care fostului primar de Bălți i se incriminează că ar fi organizat o schemă frauduloasă de  introducere pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor financiare în proporții deosebit de mari.
 
Pe două ianuarie 2019 se înaintează un demers de către procuror câtre judecătorul de instrucție, pentru a fi aplicată o măsură preventivă sub formă de arest preventiv. Subliniez, arest preventiv pe numele lui Renato Usatîi cu scopul de a-l anunța în căutare, de a-l reține și de a-l întoarce în țară, a menționat primarul orașului Drochia, Nina Cereteu.

 
Primarul de Drochia a mai adăugat în cadrul conferinței de presă că, în baza aceluiași articol incriminat de procurori, Usatîi mai este acuzat de facilitarea migrației ilegale pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini.Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Dumitru Cubașenco consideră că acest dosar a fost intentat imediat după ce Usatîi ar fi zburat la 25 decembrie 2018 din Federația Rusă în Germania pentru tratament.
 
Acum o săptămână, președintele „Partidului Nostru” a zburat în Germania. El a obținum viza Sheongen la Ambasada Germaniei. Germania, ca stat gazdă,  i-a garantat securitatea pe teritoriul Uniunii Europene, spune Dumitru Ciubașenco.

 
Ciubașenco a remarcat că, prin acest caz, actuala guvernare ar crea premise pentru a scoate „Partidul Nostru” din cursa electorală pentru parlamentarele din 24 februarie 2019. El a mai precizat că toți cei prezenți la conferința de presă: Elena Grițco, Nicolai Grigorișin, Eduard Pleșca, Victor Bogatico, Nina Cereteu, Nicolai Țîpovici, inclusiv și Ciubașenco, sunt vizați în acest dosar și că, în orice moment, ar putea fi reținuți. Astfel, în opinia vicepreședintelui PN ei nu vor fi lăsați să candideze pe circumscripțiile uninominale.
 
Analistul politic Alexei Tulbure e de părere că prin aceste precedent, dacă va fi pus în aplicare,  ar putea vi scoase din cursă și alte partide de opoziție, incomode guvernării actuale.
 
Deschiderea la începutul campaniei electorale a unui nou dosar împotriva liderului „Partidului Nostru” Renato Usatîi, în care sunt vizați toți cei mai de vază candidați ai formațiunii la funcția de deputați, are un singur scop: să elimine acest partid și acești oameni din cursa electorală. Este o utilizare abuzivă a resurselor administrative împotriva opoziției. Cred că asfel de acțiuni vor fi întreprinse și împotriva altor partide din opoziție, a declarat Alexei Tulbure.
 
Directorul de programe  de la  Institutul de Politici Publice, Oazu Nantoi  a precizat pentru nordnews.md  că liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, partidul căruia se află la guvernare, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vor face tot pentru a păstra monopolul asupra puterii.
 
Prin urmare, binomul Plahotniuc- Dodon  au făcut totul pentru ca în urma alegerilor să nu se schimbe nimic, adică statul să rămână captiv. Eu nu sunt gată să fiu arbitru, mai că între foștii prieteni Usatîi și Plahotniuc, dacă este să-l credem pe Renato Usatîi că la zilele sale de naștere venea Plahotniuc, am foarte multe întrebări față de Renato Usatîi. Mie nu-mi plac partidele care depind de un singur om: Partidul Nostru sau Partidul Șor. Eliminarea concurenților electorali demonstrează încă o dată că guvernarea este gata la oric,e pentru a păstra monopolul asupra puterii, spune Oazu Nantoi
 
Contactată telefonic, ofițerul de presă al Procuraturii Generale a solicitat o pauză pentru a se documenta și oferi informații la acest subiect.
 
La 28 noiembrie 2014, Partidul „Patria”, condus pe atunci de Renato Usatîi, a fost exclus din cursa electorală,  fiind acuzat că ar fi fost finanțat din surse externe.

2 Comentarii
  1. Andrian spune

    Risca sa fie eliminat ? da ce a fost acceptat 😀

  2. Adevarul spune

    dati-le foc la curvele celea de ”experti” . PN si asa nu are sanse sa ajunga in parlament, dar Usatii de mult timp trebuia sa fie deja la duba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"