NordNews
Avem ce spune

Partidul „ȘOR” cere alocarea imediată a câte 7500 de lei fiecărui cetățean afectat de criză

Partidul „ȘOR” cere ca statul să asigure plata unui ajutor financiar unic cetățenilor, care au fost afectați cel mai mult de criza economică – pensionarilor și angajaților sectorului privat. (P)

Despre asta a declarat liderul formațiunii politice, Ilan Șor. El a subliniat că oamenii au nevoie de o susținere reală, dar nu de promisiuni deșarte la care se limitează guvernarea. Ilan Șor spune că oamenilor trebuie să le fie alocate aceste ajutoare financiare din fondul de rezervă al Guvernului, unde se păstrează acum peste 11 miliarde de lei.

Pentru 600 de mii de pensionari trebuie să li se ofere câte 2000 de lei pentru fiecare lună de stare de urgență, adică câte 4000 de lei pentru două luni. În total 2,4 miliarde de lei. 650 de mii de persoane antrenate în sectorul privat trebuie să primească câte 5500 de lei lunar. De unde aceste sume? Anume acesta este minimumul pentru întreținerea unei familii. În total, 7,15 miliarde de lei. Ajungem la suma generală de 9,5 miliarde. Alte două miliarde rămân în rezervă, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, potrivit noilor prognoze ale FMI, economia Moldovei se va contracta cu 4,5%, iar plata ajutoarelor financiare unice ar putea echilibra situația.

Puterea de cumpărare a oamenilor va crește, iar odată cu asta se va restabili comerțul, producția industrială și importul. Drept urmare, productivitatea și competitivitatea întreprinderilor vor crește, iar asta va duce la creșterea exporturilor. În țara va veni mai mult capital străin, a menționat liderul Partidului „ȘOR”.

De asemenea, Ilan Șor a afirmat că Guvernul Chicu trebuie demis pentru că este unul incompetent.
P.
Acest material nu reflectă politica editorială a portalului de știri Nordnews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"