NordNews
Avem ce spune

Partidul „ȘOR”, formațiunea politică cu cea mai rapidă creștere a simpatiei la alegători

Partidul Politic „ȘOR” înregistrează cea mai rapidă creștere în sondaje și va obține mai mult decât dublul mandatelor de deputat în comparație cu rezultatele alegerilor parlamentare din 2019, potrivit unui sondaj prezentat luni, 3 august de compania „Intellect Group”. (P)

 

 
 
 
 
 
Partidul „ȘOR” se situează în mod clar pe locul trei în preferințele alegătorilor, înregistrând cel mai bun rezultat de până acum – 13,4%. În aceste condiții, formațiunea ar avea în următorul parlament 16 mandate de deputat, față de 7 pe care le-a obținut la alegerile parlamentare din februarie 2019.
În doar câteva săptămâni, de la penultimul sondaj, intenția de vot în formațiune a crescut cu peste două puncte procentuale.
În același timp, ratingul Partidului Socialiștilor a scăzut cu aproximativ 3 puncte procentuale.
Acesta este al cincilea sondaj consecutiv, realizate de companii diferite, care cotează Partidul „ȘOR” pe locul 3, cu rating în creștere. Media de până acum era de aproape 10% și aproximativ 12 mandate de deputat.
Experții explică această evoluție prin realizarea proiectelor concrete de către formațiune și reprezentanții săi la nivel local, dar și prin dezamăgirea față de PSRM și Igor Dodon, al căror rating este în scădere.
P.
Acest material nu corespunde cu politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"