NordNews
Avem ce spune

Partidul „ȘOR” și „PRO Moldova”, la prima rundă de discuții în vederea demiterii Guvernului Chicu

Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” au participat luni, 29 iunie, la prima rundă de discuții organizată de grupul parlamentar „PRO Moldova” în vederea demiterii actualului guvern și investirii unui nou Executiv. Potrivit deputaților din opoziție, R.Moldova are nevoie de un cabinet de miniștri profesionist, cu un program viabil de guvernare, în măsură să stopeze efectele crizei economice și în domeniul medical, scrie deschide.md

Discuțiile dintre reprezentanții celor două formațiuni politice au vizat situația politică din țară, ambele părți căzând de acord că în Republica Moldova s-a creat o situația incertă, când fosta coaliție de guvernare a pierdut majoritatea parlamentară din cauza eșecurilor și a erorilor grave comise în contextul crizei pandemice.

De asemenea, s-a constatat faptul că din cauza gestionării proaste a situației, guvernul Dodon-Chicu a împins țara și într-o criză economică, ale cărei efecte devin din ce în ce mai vizibile și afectează tot mai mulți cetățeni. În aceste condiții, deputații Partidului Politic „ȘOR” și „Pro Moldova” au reiterat necesitatea demiterii actualului guvern, care a pierdut susținerea politică, încrederea cetățenilor și orice sprijin extern”, se menționează într-un comunicat de presă al PȘ.

De asemenea, părțile au fost de acord că este necesară formarea, alături de reprezentanții celorlalte formațiuni politice parlamentare de opoziție, a unui alt Executiv care să răspundă și să găsească soluții pentru necesitățile imediate și pe termen lung ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.
De precizat că președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, a făcut un apel forțelor de opoziție din Parlament să se așeze la masa de negocieri pentru a elabora măsurile anti-criză pentru redresarea situației sociale și economice din R.Moldova. Totodată, el a propus formațiunilor de opoziție să discute, inclusiv, subiectul privind investirea unui nou guvern.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"