NordNews
Avem ce spune

PAS a desemnat cei cinci candidați pentru mandatul de membru al CEC

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a desemnat cei cinci candidați pentru mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Informația a fost oferită pentru Realitatea.md de către purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas. 

Astfel, cei cinci candidați au fost propuși Comisiei juridice, numiri și imunități spre aprobare, ulterior fiind înaintat un proiect de hotărâre plenului Legislativului.

Potrivit, Adrianei Vlas este vorba de: Angela Caraman, Alexandru Berlinschi, Sergiu Gurduza și Alexandru Musteață.

Precizăm că, în conformitate cu legislația, CEC are 9 membri, dintre care, unul este propus de către Președinția Republicii Moldova, iar ceilalți 8 de către Parlament.

Ieri, președinta țării, Maia Sandu a semnat decretul prezidențial, prin care l-a desemnat pe expertul Promo-LEX, fost director al acestei asociații obștești, Pavel Postica, drept membrul CEC din partea instituții prezidențiale.

Amintim că, la 17 iunie curent a expirat mandatul tuturor membrilor CEC. Conform Codului electoral mandatul acestora a fost extins cu încă 90 de zile, pentru a organiza și desfășura procesul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Cele 90 de zile de prelungire a mandatului membrilor CEC expiră la 15 septembrie curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"