NordNews
Avem ce spune

PAS, acuzații la adresa lui Nichiforciuc: Încearcă șă-și legalizeze schemele cu țigări

Deputaţii PAS îl acuză pe deputatul PD Eugen Nichiforciuc că ar fi introdus unele amendamente la proiectul Codului Fiscal, care vin în detrimentul R.Moldova şi în favoarea afacerilor şi schemelor ilegale cu ţigări, scrie deschide.md

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PAS Radu Marian a declarat că amendamentele la Codul Fiscal, introduse pe ascuns de către deputatul Eugen Nichiforciuc, vin să protejeze schemele din domeniul ţigărilor şi vrea să stimuleze vânzarea aşa numitelor ţigări cu foi, comercializate de firmele lui Vladimir Andronachi.

Nichiforciuc a introdus pe ascuns, banditește, ca pe timpul lui Plahotniuc, amendamente la această lege care nu au nicio legătură cu Codul Fiscal și care pur și simplu vin să-i protejeze schemele din domeniul țigărilor. În rezultat, statul pierde zeci de milioane de lei pe seama businessului lui Nichiforciuc. Acest Nichiforciuc și grupul său de afaceriști vând aceste țigări ilegal în ultimii ani. Iar prim aceste amendamente, el încearcă șă-și legalizeze schemele”, a spus deputatul.

Potrivit deputatului PAS, accizele la aceste ţigări sunt cu mult mai mici decât la ţigările obişnuite, iar pe pachetele acestor tipuri de ţigări, nu este obligatoriu să se aplice avertismente de sănătate. În rezultat, statul pierde zeci de milioane de lei pe seama businessului unor deputaţi, mai spune Marian.
Acesta a mai adăugat că anterior, ANPS oferea avize pentru aceste ţigări, chiar dacă acestea erau vândute ilegal. Acum însă, ANSP nu mai oferă autorizări de vânzare, dar nici nu face nimic pentru a stopa comercializarea ilegală a acestui tip de ţigări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"