NordNews
Avem ce spune

PAS ar putea sesiza Curtea Constituțională în privința legilor votate de PSRM-Șor

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate anunță că ar putea sesiza Curtea Constituțională în privința legilor votate aseară în Parlament de către majoritatea PSRM-Șor, scrie deschide.md.

„Nu excludem că noi vom depune sesisăzi la Curtea Constituțională pe aceste legi neconstituționale. Sigur că ar trebui să coordonăm acțiune cu alți colegi din Parlament, așa încât să nu ne călcăm pe picioare, așa că dacă depunem noi o sesizare pe o lege, n ueste cazul să depună și ceilalți colegi, sau invers. Cert este că nicidecum nu trebuie să lăsăm ca aceste legi adoptate cu încălcarea Constituției să rămână în vigoare. Ele trebuiesc declarate neconstituționale”, a spus Sergiu Litvinenco, deputat PAS, în cadrul unui briefing de presă.

Deputatul a adăugat că astăzi PAS încă vor mai analiza toate legile votate de PSRM-Șor, precizând că, „unii deputați nici nu știu ce au votat”.

„Există indicii evidente că ieri am asistat la un cumul de infracțiuni pe care le-au comis deputații: abuz în serviciu, delapidarea averii, chiar și uzurparea puterii de stat. Da, ei au imunitate, dar imunitatea nu înseamnă că ei au licență de a fura. În fond asta s-a întâmplat ieri. Acest grup criminal și-a făcut aceste legi ca să așa încât să fure acest stat în continuare”, a adăugat Litvinenco.

Amintim că, în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului majoritatea lui Dodon și Șor au votat un șir de legi precum reducerea vârstei de pensionare, anularea „legii miliardului”, două proiecte din „pachetul găgăuz”, proiectul privind statutul special oferit limbii ruse, au anulat legea antipropagandă, au votat proiectul cu privire la ANI și altele. Deputații PAS, ai Platformei DA, PDM și PRO Moldova au părăsit ședința parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"