NordNews
Avem ce spune

PAS cheamă partidele politice din Parlament la dialog pentru a agrea o strategie comună

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cheamă partidele politice din Parlament la dialog pentru a agrea o strategie comună privind vaccinarea în masă a populației și respectarea cu strictețe a normelor de protecție anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut joi, 11 martie, notează cotidianul.md.

Aceste două măsuri sunt primordiale pentru ieșirea cât mai rapidă din criza pandemică și economică. Orice dezbateri politice pe acest subiect vor dăuna grav eforturilor de depășire a crizei”, au anunțat reprezdentanții formațiunii.

În acest sens, PAS anunță că va vota pentru inițiativa de simplificare a procedurii de achiziționare urgentă a vaccinurilor anti-COVID.

În același timp, PAS reiterează că cea mai rapidă cale către stabilitate politică este organizarea alegerilor parlamentare anticipate, așa cum își dorește marea majoritate a cetățenilor. Componența actuală a Parlamentului, dominată de deputații lui Plahotniuc și Șor, nu reprezintă voința poporului și doar va adânci criza”,a adăugat PAS.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 198.228 de persoane infectate cu COVID-19. Din numărul total, 174.099 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4.183 au decedat.

Până la ziua de azi, 95 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva COVID-19 alți 1.669 de angajați ai sistemului medical din prima linie.

Potrivit statisticilor de la Ministerul Sănătății, s-a ajuns la un total de 8.116 angajați din sisemtul medica vaccinați până în prezent, în condițiile în care sunt disponibile 36 de mii de doze de vaccin AstraZeneca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"