NordNews
Avem ce spune

PAS ia partea CEC-ului, PSRM îi dă dreptate Marinei Tauber. Cum s-au împărțit părerile

Deputatul Dumitru Alaiba de la PAS susține argumentarea raportului Comisiei Electorale Centrale, care solicită scoaterea din cursa pentru primăria Bălți a candidatului Partidului Șor, Marina Tauber. Socialiștii însă o atacă pe Maia Sandu în toată această poveste, spunând că regimul ei este copia fidelă a regimului Plahotniuc. PSRM consideră că instituțiile statului sunt capturate și sunt folosite în instrumente de luptă împotriva oponenților politici, scrie agora.md

„Chiar dacă Partidul „ȘOR” este concurentul nostru politic, considerăm că ceea ce s-a întâmplat în raport cu candidatul scos din cursa electorală reprezintă o ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală. Exact la fel a procedat regimul Plahotniuc în raport cu alți concurenți electorali, pe care i-a scos ilegal din cursa electorală sau chiar a anulat rezultatele alegerilor. În esență, regimul nu a făcut altceva decât a anulat votul și opțiunea a circa 48% din cei care au participat în primul tur de scrutin la alegerile noi ale primarului municipiului Bălți” se arată într-un comunicat al  PSRM.

Alaiba are o cu totul altă viziune.

Și ministrul Justiție a publicat un comentariu pe internet, vorbind despre aspectul juridic al situației.

Și fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, s-a dat cu părerea, făcând haz de situație. El a postat pe internet o imagine, făcând aluzie la renumitul film „Jocul calamarului”, el atribuindu-și rolul de conducător al jocului, care îi elimină pe restul participanților. La poza publicată, Usatîi a scris: „Jucătorul 10 iese din joc. Lupta continuă cu jucătorii 1 și 4”.

Ieri seara, Comisia Electorală Centrală a cerut scoaterea candidatului Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți. Marina Tauber este acuzată că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare.

Turul doi al alegerilor din Bălți va avea loc pe 5 decembrie. Scrutinul se organizează pentru că fostul edil de Bălți, Renato Usatîi, și-a dat demisia din funcție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"