NordNews
Avem ce spune

Pas important în Venezuela: Guvernul și opoziția au ajuns la un acord

Guvernul președintelui Venezuelei Nicolas Maduro şi echipa liderului opoziției, Juan Guaido, vor relua negocierile pentru a încerca să rezolve criza în care se află ţara, au declarat persoane familiarizate cu discuțiile purtate sâmbătă.Cei trei au declarat pentru Reuters că părțile nu au decis încă dacă discuțiile vor avea loc la Oslo, unde s-au purtat discuțiile anterioare sau în Barbados, transmite Știri.md cu refrire la Digi24.ro.
Două dintre surse au declarat că discuțiile vor începe săptămâna viitoare.
Guaido a declarat pe Twitter, vineri, că a primit sprijin din partea aliaților pentru a „începe o nouă rundă de consultări cu liderii naționali și internaționali”, fără a oferi mai multe detalii.
Au fost oferite puține detalii cu privire la conținutul discuțiilor dintre reprezentanții lui Maduro și Guaidó, care și-a asumat funcţia de președinte interimar în ianuarie și îl denunță pe Maduro drept ilegitim pentru realegerea acestuia ca preşedinte anul trecut printr-un vot considerat în general fraudulos.
Guvernul norvegian a încurajat ambele părți să se întâlnească la Oslo în luna mai, dar acestea nu au reușit să ajungă la un acord pentru a rezolva criza economică și politică care a determinat peste 4 milioane de cetăţeni venezueleni să fugă în străinătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata