NordNews
Avem ce spune

PAS nu susține numirea unui nou Guvern: Vom respecta întru totul ceea ce vor oamenii – alegeri parlamentare anticipate!

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu susține numirea unui nou Guvern de către actualul Parlament și insistă pe organizarea, în cel mai scurt timp, a alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută astăzi de președintele interimar al PAS, Igor Grosu, după demisia Guvernului Chicu, scrie deschide.md

„Urmează al doilea pas, alegeri anticipate și alegerea unui partid reprezentativ. Oamenii cer alegeri anticipate. Demisia Guvernului Chicu deschide calea constituțională pentru dizolvarea parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate, așa cum au cerut cetățenii. Se discută mai multe scenarii, între care Guvern de tranziție, majoritar, minoritar, foi de parcurs… Parlamentul actual este cauza crizei politice și a problemelor pe care le are țara. În actualul Parlament nu există o majoritate parlamentară care să susțină un Guvern responsabil și onest. Un alt Guvern înseamnă amânarea pe un termen nedefinit al alegerilor noului Parlament. PAS va respecta întru-totul ceea ce cer oamenii – anticipatele”, a specificat Grosu.

Analiștii politici susțin că alegerea zilei de azi pentru demisia premierului Chicu s-a făcut pur din perspective electorale pentru viitoarele anticipate parlamentare. Mai mult, impunerea Maiei Sandu să desemneze un candidat la funcția de premier este o capcană întinsă președintelui ales.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata