NordNews
Avem ce spune

PAS propune un set de acțiuni care trebuie imediat implementate în educație

Partidul Acțiune și Solidaritate propune mai multe acțiuni imediate în domeniul educației. Printre acestea sunt asigurarea fondurilor pentru conexiune la internet pentru toate instituțiile educaționale, compensarea parțială a salariului unuia dintre părinți care stă acasă cu copiii dar și subvenționarea, de către stat, cu 80%, a costurilor pentru procurarea softurilor utilizate în instituțiile de învățământ general, scrie deschide.md

Liderul PAS Mai Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că elevii nu simt adevărata vacanță pentru că școala a fost – acasă. Părinții caută soluții ca să poată reveni la lucru, dar soluțiile întârzie.
De aceea PAS propune:

  • Adoptarea proiectului de lege înaintat de deputații PAS privind compensarea parțială a salariului unuia dintre părinți care stă acasă cu copiii, în cazul suspendării procesului educațional în grădinițe.
  • Asigurarea urgentă cu calculatoare a elevilor din familiile cu venituri reduse și a cadrelor didactice care nu dispun de acestea.
  • Asigurarea fondurilor pentru conexiune la internet pentru toate instituțiile educaționale.
  • Sporirea eforturilor de digitalizare a procesului educațional la nivel național (inițierea unui program național pentru digitalizarea conținuturilor educaționale: platforme educaționale online, amplasarea cursurilor / modulelor de învățare / evaluare etc.) și instituțional (catalog online, completarea documentației școlare, a rapoartelor statistice etc.).
  • Introducerea în Codul educației și implementarea în cel mai scurt timp a unor prevederi care să asigure difuzarea în mod obligatoriu a unor emisiuni educaționale la canalele publice de televiziune și radio, destinate sistemului educațional, elevilor, cadrelor didactice și părinților.
    Subvenționarea, de către stat, cu 80%, a costurilor pentru procurarea softurilor utilizate în instituțiile de învățământ general.
  • Elaborarea și aprobarea unui cadru legal stimulativ de înlesniri pentru agenții economici care oferă donații și sponsorizări instituțiilor de învățământ și proiectelor de cercetare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"