NordNews
Avem ce spune

PAS și Platforma DA: Vom organiza contra-proteste dacă Dodon își va trimite oamenii să „dărâme” Curtea Constituțională

Platforma DA este pregătită să scoată lumea în stradă pentru a apăra „democrația și statul de drept”, în caz că susținătorii lui Igor Dodon vor merge la Curtea Constituțională să o dărâme, așa cum a anunțat astăzi președintele. În același timp, Partidul Acțiune și Solidaritate susține că prin amenințarea Curții Constituționale cu răfuiala fizică, Dodon dă semne de nervozitate.
Contactat de deschide.md, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a afirmat că „Dodon este disperat și furios” și că acesta a pierdut chiar și aspectul unui om de stat.

Prin declarațiile sale, Dodon incită la confruntări civile și provoacă societatea. Dacă va încerca să trimită pe cineva la Curtea Constituțională, atunci Platforma DA va chema lumea la apărarea democrației și a statului de drept, iar Igor Dodon va fi responsabil de toate aceste confruntări”, a declarat Slusari.

Totodată, vicepreședintele Platformei DA a declarat că Dodon este furios pe Curtea Constituțională, pentru că i-a anulat creditul rusesc pentru campania sa electorală.

În noiembrie 2019 a decis că va fi Plahotniuc – 2 și va captura foarte rapid totul. Acum se înfurie pentru că Curtea Constituțională nu i se supune și-i este frică că și alte instituții îi vor ieși de sub control. Stilul de conducere a lui Putin nu funcționează în Moldova și nici nu va funcționa. În plus, Dodon este furios și din motiv că Curtea Constituțională nu i-a permis să ia banii din Rusia și să-i gestioneze așa cum îi place lui”, a mai declarat politicianul.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a reacționat la amenințările lui Dodon la adresa Înaltei Curți. Acesta susține că „cu cât se apropie mai mult de sfârşitul mandatului, Igor Dodon devine tot mai agresiv şi ameninţă direct instituţiile care arată un minim de autonomie”.

Azi a amenințat Curtea Constituțională care, pe bună dreptate, a oprit implementarea Acordului păgubos cu Federația Rusă care putea să pună în cârca cetățenilor noștri restituirea creditelor luate de către persoane private de la bancile rusești. Igor Dodon nu prea a fost văzut să lupte cu instituţiile capturate pe timpul lui Plahotniuc, chiar dacă a promis să sară „şiurşele”. Acum, cum îşi vede cariera politică ameninţată, începe să dea semne de nervozitate. Îi amintim că nu există termeni de prescripţie pentru unele delicte şi că ameninţarea cu răfuiala fizică nu poate fi exonerată de niciun un fel de imunitate”, afirmă Sergiu Litvinenco.

Amintim că astăzi Igor Dodon a declarat că poporul poate dărâma Curtea Constituțională la propriu, dacă aceasta va continua să ia decizii abuzive, cum a fost hotărârea privind creditul rusesc.

Curtea Constituțională poate fi folosită ca instrument politic. Există semnale că CCM revine la genul de activitate de pe timpul lui Plahotniuc. Nu ne place decizia CCM în privința creditului rusesc, dar dacă CCM în continuare va merge pe această cale atunci nemulțumirea poporului va fi foarte mare, mai ales dacă CCM va încerca să se implice în procesele democratice privind alegerile. Atunci nemulțumirea poporului va dărâma această Curte. Nu știu sub ce formă – juridică ori fizică, însă eu sper foarte mult să nu ajungem acolo. (…) Sîrbu ori alt deputat depune o sesizare, iar CCM cu 3-4 voturi anulează legi, aceasta se numește uzurparea puterii în stat. Părerea mea e că poporul nu va tolera aceasta, sub ce formă nu știu”, a declarat Dodon.

Amintim că recent Curtea Constituțională a declarat „neconstituțional” Acordul semnat de către R. Moldova și Federația Rusă privind creditul de 200 de milioane de euro. Igor Dodon a declarat că Chișinăul va iniția noi negocieri cu Moscova în privința împrumutului.

1 Comentariu
  1. Ion spune

    Vom iesi cu totii sa Aparam Curtea Constitutionala, dar sa ne platiti cu 5-6 sute de lei ca si domnul Ilan Sor ca latfel nu iesim!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"