NordNews
Avem ce spune

PAS va cere IGP să îl sancționeze contravențional pe Chicu pentru că a făcut nuntă în pandemie. Va face un denunț și la PG

Partidul Acțiune și Solidaritate va cere Inspectoratului General de Poliție să îl sancționeze contravențional pe premierul Ion Chicu, pentru faptul că a sfidat hotărârile Comisiei pentru Situații Excepționale privind regimul de pandemie, iar vineri și-a însurat fiul, în cadrul unei ceremonii fastuoase, la un local de lux din raionul Ialoveni. Despre asta a anunțat lidera PAS, Maia Sandu, scrie tv8.md

Potrivit lui Sandu, PAS va înainta un denunț și la Procuratura Generală, căreia îi va cere ca acțiunile lui Chicu să fie cercetate inclusiv sub aspect penal.

Oamenii mor, dar prim-ministrul lui Dodon face nuntă! Nedreptatea și nerușinarea prim-ministrului lui Dodon întrec orice măsură. Prim-ministrul a hotărât în august că toți oamenii care vor face nunți sau cumetrii vor fi pedepsiți și vor fi obligați să plătească amenzi mari sau chiar să facă închisoare. Tot el vorbea la televizor în bătaie de joc despre toți cei care măcar s-au gândit să facă ceremonii. Însă lui i se poate?! A făcut nuntă mare și a încalcat hotărârea semnată de el, regulile situației de urgență și propriile cuvinte. Ce vrea să arate oamenilor prim-ministrul cu asta? Că e mai presus de lege? Că-și poate bate joc de lege și de oameni fără să pățească nimic? Că el poate face ce vrea în țara asta, în timp ce oamenii simpli rămân fără lucru, nu-și văd familiile, trăiesc de pe o zi pe alta?…Acțiunile prim-ministrului sunt o sfidare evidentă a legii și reprezintă o amenințare la adresa securității și sănătății publice și trebuie pedepsite contravențional și penal. Nicio persoană nu poate fi mai presus de lege, indiferent de funcția pe care o deține!”, a subliniat Maia Sandu.

Ion Chicu și-ar fi însurat fiul vineri, pe 28 august. Ceremonia fastuoasă ar fi avut loc la Vinăria Poiana. Zona a fost împânzită de agenți de securitate, care au blocat drumul de acces din zonă, permițând să treacă doar invitaților la nuntă. Deși am solicitat un comentariu de prim-ministru și consilierul acestuia, Boris Harea, nu am reușit să obținem vreo reacție. Aceștia nu ne-au răspuns nici la apeluri și nici la mesaje.

1 Comentariu
  1. Alexei spune

    MOLDOVA – ȚARĂ DE MINUNI! Cum să dovedească că anume Chivu a fost acolo?
    Îmi pare rău că suntem prostiți, ce să-i faci? Majoritatea e majoritate!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"