NordNews
Avem ce spune

PAS va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a decis să semneze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, formulată de Platforma Demnitate și Adevăr (DA). Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către lidera formațiunii, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Lidera PAS a îndemnat Partidul Democrat din Moldova să sprijine demiterea Cabinetului de miniștri.

Este clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă. Noi am făcut tot ce am putut ca acest lucru să se întâmple. Ieri am mai avut o discuție cu reprezentanți ai Partidului Democrat din Moldova în încercarea de a-i convinge să participe la votarea demisiei Guvernului, pentru ca să se asigure numărul necesar de voturi. Din păcate, ei au repetat poziția anterioară că nu vor participa la acest vot. Înțelegem că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își dorește încheierea acestei sesiuni parlamentare înainte de termen. Dodon vrea să închidă Parlamentul din nou. Fracțiunea PAS va semna astăzi moțiunea Platformei DA împotriva Guvernului în speranța că Partidul Democrat (PD) își va revedea poziția și va sprijini demiterea acestui Guvern, față de care la fel are pretenții. Indiferent care va fi soarta acestei moțiuni, noi o să ne apărăm dreptul la o conducere normală, în interesul oamenilor, dreptul la alegeri libere și corecte, chiar și în stradă, dacă va fi nevoie”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost semnată de deputații Platformei DA – 11 la număr, de deputatul independent Octavian Țîcu și deputații Grupului Pro Moldova – 14 deputați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"