NordNews
Avem ce spune

Patria e în primejdie?

Ieri, citesc pe peretele de la intrarea în scara blocului în care locuiesc următorul aviz, firește în limba rusă: “Atenție 6 mai la 11- 00 toți bălțenii ieșim la defilarea “Gheorghievskaia lenta“ Adunarea în centru lângă r-nul “Nistru”! Prezența e obligatorie! Intersecția Pușkin-Independenței.”
Am tradus mesajul, păstrând intactă ortografia și mentalitatea autorilor. Cei care semnează chemarea se numesc: Russko-Slaveanskaia Partia Moldovâ și Slaveanskaia Obșcina Respubliki Moldova, care, vreau să cred, sunt formațiuni/ asociații cu actele în regulă, adică Ministerul Justiției și alte instituții abilitate au știință despre existența și specificul activității lor politice furtunoase.
În acest context, prima întrebare adresată Primăriei municipiului Bălți și Guvernului R. Moldova ar fi: “Ce fel de sărbătoare mai este și “Gheorghievskaia lenta”- națională sau locală? Și de ce bălțenii  trebuie “să fie prezenți în mod obligator?”
O altă întrebare adresată Președinției: “Ne poate promite iubitul nostru președinte, cel care se inflamează imediat ce aude de unioniști,  că-l va îndupleca pe bunul dumisale prieten de la Kremlin ca să putem sărbători și noi nestingheriți Ziua Tricolorului pe Piața Roșie?”
Și în fine: Să înțeleg din limbajul mobilizator al avizului că: “Patria e în primejdie?”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"