NordNews
Avem ce spune

Patriarhul Constantinopolului: Biserica rusă va recunoaște curând autocefalia Bisericii ucrainene

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și-a exprimat în mod clar atitudinea sa față de problema acordării autocefaliei Bisercii ucrainene în comunicarea sa cu Patriarhului Kirill de Moscova și întreaga Rusie, afirmând că Patriarhia de la Constantinopol nu are intenția sa cedeze în fața presiunilor, scrie publicația „Ortodoxia-Info”, citată de paginaderusia.ro 
Adresându-se credincioșilor din Istanbul, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea cimitirului protestant Ferikoy de pe teritoriul comunității grecești locale, Patriarhul Bartolomeu a spus că prerogativele Patriarhiei Ecumenice sunt înrădăcinate în deciziile Sinoadelor Ecumenice și sunt obligatorii pentru întreaga lume ortodoxă.
„Indiferent dacă le place sau nu fraților noștri ruși, ei vor recunoaște în curând decizia Patriarhiei Ecumenice, deoarece nu vor avea altă opțiune”, a spus Bartolomeu. El a adăugat că este bine familiarizat cu eforturile părții ruse în finanțarea publicațiilor care constituie ”propaganda neagră”. În acest fel, partea rusă dorește să lovească în Patriarhia Ecumenică, se spune în publicație.
Această declarație a Patriarhului Ecumenic este primul său răspuns la acuzațiile Moscovei, în lumina evoluțiilor din jurul acordarii autocefaliei Bisericii din Ucraina, mai noteaza publicația.
Anterior, Patriarhia Ecumenic de Constantinopol a anunțat începutul procedurii de acordare a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene.
Biserica Ortodoxă Rusă nu recunoaște această decizie, iar Patriarhul Bartolomeu este acuzat de schismă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"