NordNews
Avem ce spune

Patru ani de la tragedia de la Haragâș, când un elicopter SMURD s-a prăbușit, iar cei patru membri ai echipajului au murit

Astăzi se împlinesc patru de la tragedia de la Haragâș, raionul Cantemir, când un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit. Cei patru membri ai echipajului care au murit în timpul misiunii au fost comemorați de autorități, preoți și localnici, iar la monumentul ridicat în memoria victimelor accidentului aviatic au fost depuse flori, scrie tv8.md

Accidentul aviatic din 2 iunie 2016 a avut loc în timp ce elicopterul SMURD se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient.
Echipajul era format din patru persoane, originare din România: pilotul, copilotul, medicul și paramedicul.

Elicopterul a dispărut de pe radar la ora 14:13 în apropierea satului Haragâș, raionul Cantemir.

La nivelul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași s-a constituit un dosar penal în legătură cu accidentul aviatic petrecut în localitatea Haragâș din Republica Moldova. Dosarul a fost preluat apoi de către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Cercetările au fost efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Până în prezent, echipajele SMURD au efectuat circa 13 500 de intervenții terestre pe teritoriul Republicii Moldova, 89 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere pentru efectuarea misiunilor cu transport medical asistat în scopul repatrierii cetățenilor din afara granițelor țării.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"