NordNews
Avem ce spune

Patru copii s-au înecat după ce o barcă cu migranți care încercau să ajungă din Turcia în Grecia s-a scufundat

Patru copii s-au înecat marți după ce o barcă cu migranți care încercau să treacă din Turcia în Grecia s-a scufundat, a declarat ministrul grec al migrației, potrivit Digi24. 

În barca se aflau aproximativ 27 de persoane, naufragiul având loc în largul insulei grecești Chios.

Ministrul Notis Mitarachi a declarat că cei patru copii aveau vârste cuprinse între trei şi 14 ani. Alte douăzeci şi două de persoane au fost salvate şi se crede că o persoană este dispărută, a spus acesta. Naționalitățile lor nu au fost făcute publice.

„Aceasta este realitatea exploatării migranților de către bande criminale în Marea Egee”, a scris Mitarachi pe Twitter.

„Contractanți fără scrupule pun vieți în pericol în bărci supraaglomerate, care nu se pot naviga în largul insulei Chios”, a adăugat el, postând o fotografie cu o barcă gonflabilă pe mare, aparent cea implicată în incidentul de marți.

Zece nave și două elicoptere au asistat la operațiunea de salvare.

Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru solicitanții de azil care traversează din Turcia cu bărci de cauciuc supraaglomerate, dar numărul persoanelor care sosesc a scăzut în ultimii ani.

Aproximativ 6.500 de solicitanți de azil au sosit în Grecia în acest an, majoritatea prin granița sa terestră de nord-est cu Turcia, potrivit datelor agenției Națiunilor Unite pentru refugiați UNHCR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata