NordNews
Avem ce spune

Patru incidente în orașul Cupcini, raionul Edineț. Care sunt constatările Misiunii Promo-LEX privind turul doi al alegerilor locale noi

Misiunea de Observare (MO) Promo-LEX a identificat patru încălcări în localitatea Cupcini, la alegerile locale noi din 5 decembrie 2021. În celelalte cinci localități, potrivit observatorilor, votarea a fost organizată eficient și desfășurată calm. Toate cele 12 secții de votare monitorizate s-au deschis și s-au închis regulamentar, iar procedurile de votare s-au desfășurat cu respectarea măsurilor de protecție COVID-19.

„Promo-LEX a constatat patru incidente, toate în circumscripția Cupcini. Două dintre acestea se referă la deconectarea de scurtă durată a curentului electric, fapt ce a provocat disfuncționalități nesemnificative în funcționarea SIAS Alegeri (Secția de Votare 16/9, 10 Edineț, Cupcini). Un incident ține de probleme identificate în lista electorală (Secția de Votare 16/9 Edineț, Cupcini), iar altul – de acceptarea pe termen scurt a unui observator (BECS) fără legitimație. Toate aceste incidente au fost soluționate în termene scurte”, se arată în comunicatul emis de Promo-LEX.

Totodată, potrivit Misiunii de Observare Promo-LEX închiderea secțiilor de s-a desfășurat regulamentar, iar numărarea voturilor de către organele electorale a fost, în general, rapidă și calmă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"