NordNews
Avem ce spune

Patru lucrători medicali din Soroca au fost diagnosticați cu coronavirus

Printre cei 14 soroceni depistați cu coronavirus, patru sunt lucrători medicali de la Substația Medicală Urgentă din Soroca. Este vorba atât de medici cât și de felceri. Informația ne-a fost confirmată de surse interne din sistemul medical local. Totodată un echipaj din cele cinci ale ambulanței nu activează pe motiv că nu sunt suficienți oameni, informează observatorul.md

Alți medici și felceri sunt investigați pentru a se afla dacă au contractat Coronavirusul, iar un șofer de pe ambulanță este în carantină. „Un medic de la ambulanță a fost adus ieri la noi și l-am direcționat urgent la Chișinău, nici nu a intrat pe teritoriul spitalului” ne-a informat Valeriu Bordian, vice-director medical al Spitalului Raional Soroca.
După ce Reprezentanții Ministerului Sănătății s-au eschivat să ne ofere un răspuns clar, referitor la cazurile de infectarea cu coronavirus a lucrătorilor medicali, aceștia au venit cu o reacție. Potrivit lor, infectați cu COVID-19 sunt doi felceri, un medic și o infermieră. Mai mult, lucrătorii medicali nu au fost în contact cu pacienții bolnavi de coronavirus la locul de muncă.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"