NordNews
Avem ce spune

Patru modalități de verificare on-line a listelor electorale

Corectitudinea întocmirii listelor electorale poate fi verificată atât în birourile electorale ale secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a Comisiei www.cec.md sau pe pagina http://liste.cec.md/. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a instituției.

Totodată, alegătorii pot solicita includerea sau excluderea din lista electorală, precum și corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine sau despre alţi alegători.

Mai mult, CEC informează că pentru verificarea on-line a datelor înscrise în listele electorale alegătorii pot alega una din cele patru modalități:

  • pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, accesând  butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor” (introducând IDNP-ul, trecând o verificare anti-robot, alegătorul poate afla la ce secție de votare este arondat și care este numărul său de ordine din lista electorală);
  •        pe pagina verifica.cec.md – accesând butonul „Află unde să votezi”(prin selectarea localității și adresei de domiciliu/reședință);
  • pe pagina liste.cec.md(selectând localitatea și secția de votare, poate fi descărcat fișierul PDF al listei electorale, cu date despre numele, prenumele și anul de naștere al alegătorilor);
  • pe pagina www.cec.md, „Harta secțiilor de votare ”(accesând harta geospațială a secțiilor de votare, cu un click pe secția de votare, poate fi vizualizată informația ce conține datele de contact ale acesteia și link-ul la fișierul PDF cu lista alegătorilor din secția respectivă).

Amintim că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare. Persoana care are domiciliu și reședință valabilă este înscrisă în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata