NordNews
Avem ce spune

Patru morți într-o singură zi. Un bătrân din Glodeni a ars în propria casă, iar alți trei s-au intoxicat cu fum

Un bătrân de 94 de ani a ars în propria casă. Tragedia a avut loc în satul Bisericani, raionul Glodeni. Pentru lichidarea incendiului, la fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri și salvatori. Acesta a fost al patrulea deces, înregistrat ieri în raionul Glodeni. Alți trei bărbați au decedat în satul Sturzovca. Potrivit vecinilor, persoanele obișnuiau să consume alcool.

În satul Bisericani, angajații IGSU au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 94 de ani. Totodată, în urma incendiului a avut de suferit și un bărbat în vârstă de 60 ani, care purta de grijă proprietarului. Acesta a primit arsuri neînsemnate în regiunea feței, după ce a încercat să stingă focul cu propriile forțe.

Incendiul a distrus mai multe bunuri din interiorul a două odăi și circa 30% din acoperișul casei. O cauză prealabilă a izbucnirii incendiului, stabilită de specialiști, ar fi nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei și canalelor de evacuare a fumului.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să verifice minuțios sursele de încălzire înainte de utilizarea acestora, iar în caz de depistare a unor defecțiuni să le înlăture imediat.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"