NordNews
Avem ce spune

Patru permise de conducere false au fost identificate la frontiera de stat

Poliţiştii de frontieră din punctele de trecere Giurgiuleşti-Galaţi, Sculeni şi Leuşeni au iniţiat cercetări în urmă depistării a patru permise de conducere cu incidi de falsificare. Incidentele au fost consemnate în zilele de weekend,pe sensul de ieşire din R. Moldova, fiind documentaţi cetăţeni ai Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md. 

În după amiaza zilei de sâmbătă, 5 decembrie curent, în punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor de control, s-a apropiat un autoturism de model Mercedes 316 CDI, înmatriculat în Republica Moldova, ce urma să ajungă în Germania. Poliţistul de frontieră a efectuat verificări suplimentare asupra mijlocului de transport şi a pasagerilor. Astfel, în portmoneul personal al unui pasager, în vârstă de 35 de ani, originar din raionul Edineţ, s-a depistat lipsa elementelor de protecţie asupra permisului de conducere eliberat de către autorităţilor române, pe numele unui alt conaţional. Audiat, bărbatul a declarat că permisul i-ar fi fost transmis de către o rudă a posesorului actului, pentru a-l transmite acestuia când va ajunge la destinaţie, iar el nu cunoştea de faptul că documentul ar fi fals.

În aceeaşi zi, în punctul de trecere Sculeni, angajaţii Poliţiei de Frontieră au depistat cu ajutorul tehnicii din dotare două premise de conducere cu indici necaracteristici. Unul din ele ar fi fost eliberat de către autorităţile naţionale, iar celălalt de către autorităţile ruse. Conducătorul auto a comunicat că nu este în cunoştinţă de cauză despre cele depistate, întrucât a urmat toată procedura legală pentru obţinerea permisului rusesc. Cât despre actul cel moldovenesc emis pe numele unui coleg de muncă, tânărul susţine că a rămas întâmplător în maşină din motivul că activează ambii în calitate de şoferi.

În PTF Leuşeni, unde un conaţional în vârstă de 32 de ani este documentat pentru deţinerea permisului de conducere vizibil neveridic. Acesta a recunoscut că şi-a perfectat permisul prin intermediul unui necunoscut în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, acum trei ani.
Ca urmare, neautenticitatea actului a fost verificată şi cu tehnica din dotare, care a confirmat ilegalitatea.

Documentele au fost ridicate şi urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice. În toate cazurile s-au întocmit procese-verbale de audiere şi constatare a infracţiunii prevăzute de art.361 (al.1) CP al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"