Potrivit poliției de frontieră, în punctul de trecere a frontierei Otaci un tânăr din orașul Tiraspol, a prezentat un certificat fals de vaccinare anti Covid-19, care nu figura în baza de date a Centrului de Sănătate din Dubasari, unde ar fi emis documentul.

În punctul de trecere a frontierei Criva au fost găsite un test RT-PCR și la un certificat de vaccinare fals. În ambele cazuri blancul nu corespundea unui original și lipseau informațiile în bazele de date ale autorităților care au eliberat aceste acte. Testul ar fi emis la un laborator din Ucraina pe numele unui cetățean ucrainean, iar certificatul ar fi eliberat în Republica Moldova unui cetățean al Bulgariei.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, o femeie din orașul Bălți a prezentat un test RT-PCR Covid-19 fals, pentru a fi scutită de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova. Această ar fi achitat 800 d elei pentru testul fals.

De la începutul pandemiei au fost depistate 607 persoane care au prezentat teste RT-PCR Covid-19 falsificate și alte opt persoane – certificate de vaccinare anti Covid-19 contrafăcute.