NordNews
Avem ce spune

Patru tineri înarmați și cu cagule pe cap, reținuți la Bălți

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani, originari din raioanele Sîngerei și Ștefan Vodă, au fost reținuți aseară în municipiul Bălți. Aceștia au încercat să facă un experiment social, pentru a verifica vigilența cetățenilor în situații periculoase.

Potrivit martorilor, într-o stație de așteptare a apărut un Mercedes negru, cu numere de înmatriculare străine. Din automobil au ieșit doi bărbați cu cagule pe cap, înarmați cu un automat „Kalașnikov”și un pistol, care au răpit o tânără.

Un martor a anunțat imediat poliția. Ținând cont de gravitatea situației, oamenii legii au reacționat instant, fiind implicate la maxim toate forțele pentru identificarea automobilului și reținerea persoanelor.

În scurt timp, mașina a fost identificată și stopată pe o stradă din Bălți. În ea se aflau 4 tineri și fata „reținută”. Tinerii aveau la ei un un obiect asemănător cu un automat „Kalaşnikov” și un pistol ( ambele din plastic), precum şi 3 cagule negre, din material textil.

Persoanele au fost însoțite la IP Bălţi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Tinerii au declarat oamenilor legii că au încercat să facă un experiment social, pentru a verifica vigilența cetățenilor în asemenea situații. Polițiștii au stabilit că persoanele au înscenat pe străzile din Bălți încă trei cazuri similare.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru huliganism. Făptașii au fost reținuți pentru 72 de ore.

Poliția precizează că în asemenea cazuri, conform legii 218 din 19 octombrie 2012,  era în drept să intervină aplicând arma de foc fără somare, fapt ce ar fi avut urmări grave pentru agresori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata