NordNews
Avem ce spune

Patruzeci și nouă de persoane au decedat în 2018, din cauza traversării neregulamentare

Pietonii care traversează strada neregulamentar devin victime! Scuzele lor sunt multe: „trec pe aici pentru că mă grăbesc”, „mașina e departe și am să reușesc”, „așa e mai rapid și mai comod” etc. Doar că, încercând astfel să scurteze distanța până la destinație, oamenii își riscă viața.
Neglijența pietonilor a provocat, numai în 2018, 381 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 49 de persoane, iar altele 339 au suferit diferite traumatisme.
Atunci când traversați neregulamentar strada, riscați să fiți loviți, deoarece nu vă puteți feri de mașinile care trec cu viteză mare, nu sunteți sigur că ați fost văzuți de șoferi și că vor reuși să frâneze la timp, informează Inspectoratul Național de Patrulare.
Reprezentanții INP vin cu câteva reguli simple, pentru a preveni accidentele de acest fel:
– nu traversați strada decât pe trecerile pietonale;
– pe străzile slab illuminate, alegeți porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;
– pe timp de noapte, purtați haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprindeți bliţul telefonului mobil, pentru a fi mai vizibili;
– după coborârea din mijloacele de transport public, nu traversați strada prin fața sau în spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii;
– nu uitați că automobilul care se apropie are nevoie de spațiu de frânare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata