NordNews
Avem ce spune

Pavel Filip: Datorită creşterii economice s-au făcut investiții sociale

Datorită creşterii economice şi îmbunătățirii mediului de afaceri, autoritățile au avut posibilitatea să facă investiții sociale. Doar într-un an au fost construiţi mii de kilometri de drumuri, renovate sute de grădinițe, iar peste 1000 de familii tinere și-au cumpărat prima locuință în cadrul programului Prima Casă. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, care alături de peste 1000 de antreprenori din țară, a participat în seara zilei de vineri, 21 decembrie, la cea de-a treia ediție a Galei Antreprenorilor, transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în discursul său, premierul a menționat că organizatorul evenimentului – Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) este cea care sprijină Guvernul în dialogul cu reprezentanții businessului. Potrivit lui Pavel Filip, stabilizarea situației economice și implementarea reformelor pentru mediul de afaceri au fost priorități de bază încă de la preluarea mandatului. Datorită creşterii economice şi îmbunătățirii mediului de afaceri, în trei ani, pensiile s-au  majorat cu 47%, salariul mediu a crescut cu 50%, iar pensionarii care au un venit mai mic de 2000 de lei, dar și alte categorii de cetățeni, au primit ajutor de 600 de lei pentru sărbătorile de iarnă.
,,Împreună cu dumneavoastră am reușit să facem aceste reforme, astfel încât astăzi toți să simtă beneficii. Pe de o parte dumneavoastră, cei care reprezentați mediul de afaceri, pe de altă parte oamenii, care au nevoie de salarii și pensii mai mari. Sunt rezultate obținute de echipa care este astăzi la guvernare prin muncă și sudoare”, a spus Pavel Filip.
Premierul a îndemnat oamenii de afaceri să interacționeze și în continuare activ cu autoritățile statului, exprimându-şi convingerea că noul an va aduce noi succese pentru antreprenori, pentru economia națională și pentru fiecare cetățean în parte. ,,Am toată certitudinea că în această perioadă am reușit să punem un fundament și să începem a construi în Republica Moldova. Haideți să asigurăm această continuitate și în anul 2019, pentru că această construcție se va ridica cu o viteză mai mare, din simplul motiv că fundamentul a fost pus”, a spus Pavel Filip.
Președintele AOAM, Vlad Plahotniuc, a menționat că actuala guvernare este unica care a reușit să realizeze promisiunile făcute față de oamenii de afaceri, iar anul 2018 a fost cel mai bun din ultimii zece ani în domeniul economic. ,,Ne dorim ca afacerile dumneavoastră să prospere și în 2019, și în 2020, și în mulți, mulți ani după asta, pentru că mai bine pentru mediul de afaceri înseamnă mai bine pentru țară. Mai bine pentru țară înseamnă mai bine pentru oameni, iar asta este scopul care ne unește. Dacă cifrele de afaceri și profiturile cresc, vor crește și încasările la buget, vor crește salariile şi va crește numărul locurilor de muncă”, a declarat Vlad Plahotniuc.
La rândul lor, antreprenorii au menţionat că, datorită reformelor întreprinse de Guvern, a scăzut birocraţia şi acum le este mult mai uşor să-şi dezvolte afacerile. În cadrul evenimentului, zece tineri antreprenori au primit granturi din partea AOAM. Aceştia au spus că vor folosi banii pentru a dezvolta afaceri acasă. Totodată, ei vor avea posibilitatea să creeze noi locuri de muncă, care vor ajuta alţi zeci de tineri să-şi construiască un viitor acasă, în Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"