NordNews
Avem ce spune

Pavel Filip, despre declaraţiile ambasadorului rus la Chişinău

„Eu am solicitat la tribuna ONU retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului şi, fără precedent, am obţinut o rezoluţie ONU de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”. Acesta este răspunsul pe care liderul PDM l-a dat la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA la declaraţiile ambasadorului Rusiei la Chişinău, care a spus că militarii ruşi nu vor pleca din regiunea transnistreană, scrie deschide.md

Pavel Filip a spus că PDM rămâne în continuare pe aceeaşi poziţie, considerând-o un gest de responsabilitate.

Colegii mei s-au implicat foarte activ în scoaterea celor 37 de posturi ilegale instalate de transnistreni. S-au deplasat la faţa locului Cristina Lesnic şi Alexandru Pînzari, au dat indicaţiile de rigoare şi vă asigur că posturile vor fi scoase, inclusiv cu implicarea noastră”, a spus liderul PDM.

Potrivit acestuia, Republica Moldova trebuie să persevereze pe calea cererii de retragere a trupelor ruse, în contextul Declaraţiei de la Istanbul din 1999, unde Moscova s-a angajat să facă acest lucru.
Pavel Filip a menţionat că pe parcusul anilor 2019 şi 2020 nu s-au înregistrat progrese în situaţia din stânga Nistrului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"