NordNews
Avem ce spune

Pavel Filip: Era firesc ca ajutorul din România să fie primit în PMAN, nu sub podul de la Telecentru

Președintele partidului Democrat Pavel Filip se arată nemulțumit de decizia partenerilor de guvernare de a organiza ceremonia de primire a ajutorului umanitar din România sub podul de la Telecentru. Democratul afirmă că era firesc să fie un eveniment în Piața Marii Adunări Naționale, scrie tv8.md

Pavel Filip a postat pe Facebook mai multe poze din 2017, când a fost organizată în PMAN ceremonia de primire a microbuzelor școlare donate de România și spune că ajutorul care va veni astăzi de peste Prut nicidecum nu trebuie să fie primit sub un pod.

Așa am întâmpinat în 2017 cele 100 microbuze școlare donate de Guvernul român pentru școlile din țara noastră: în Piața Marii Adunări Naționale, cu mândrie și recunoștință pentru ajutorul oferit. Era cel puțin firesc ca la fel să se întâmple și anul acesta, când România ne trimite 20 de camioane cu medicamente și echipamente de protecție în valoarea de 3,5 milioane de euro.

Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod, ci în Piața Marii Adunări Naționale – unde în 1989, 700 mii de oameni au cerut limba română – limbă oficială. Am comunicat colegilor încă de ieri aceste nemulțumiri. Regret decizia Guvernului și mă desolidarizez de atitudinea autorităților față de suportul venit de la București. Mulțumim, România!” a scris Filip.

Precizăm că este a doua oară când democrații se desolidarizează de deciziile Guvernului Chicu din care fac parte. Anterior au criticat dur unele decizii ale autorităților luate pe timp de pandemie și au cerut ca toți angajații statului infectați cu COVID-19 să primeasc ăindemnizații unice de 16 mii de lei. Guvernul Chicu și-a schimbat atunci decizia și a aprobat indemnizații pentru toți cei infectați la locul de muncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"