NordNews
Avem ce spune

Pavel Filip referitor la demisia Guvernului Chicu: „Acum mingea e pe terenul noului președinte”

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că „demisia acestui Guvern înseamnă că Executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni”, afirmând că „acum mingea e pe terenul noului președinte”, transmite realitatea.md. 

„Demisia acestui Guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod rușinos. Acum mingea e pe terenul noului președinte”, a scris președintele PDM, Pavel Filip, pe pagina sa de Facebook.

Totuși, liderul democraților afirmă că, înainte de a-și da demisia Guvernul Chicu a înlocuit mai mulți secretari de stat cu oameni apropiați Partidului „Șor”, cu care PSRM este într-o coaliție informală.

„Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia. Nu înainte de a înlocui toți secretarii de stat și șefii oficiilor teritoriale ale cancelariei de stat – cu prieteni ai lui Șor, Sergiu Sîrbu, Nichiforciuc și Andronachi. Pe ultima sută de metri, în ședința maraton de ieri, acest guvern a decis să îi îndeplinească un ultim hatâr lui Șor și să aprobe pentru el importul de medicamente neautorizate. Mai exact, așa cum vindea la magazinele sociale mâncare de calitate proastă, așa deja cu farmaciile ambulante Șor îi va amăgi pe oameni cu medicamente neautorizate, dubioase, neverificate, de contrabandă și care vor pune în pericol sănătatea și chiar viața cetățenilor. E crimă împotriva propriului popor, iar vinovați sunt toți cei care au fost părtași la aceste fărădelegi”, se mai arată în postarea lui Filip.

Amintim că, după ce și-a anunțat demisia din funcția de premier Ion Chicu, actualul președinte în exercițiu Igor Dodon a spus că toată responsabilitatea situației politice din țară, de mâine, va fi seama noii președinte Maia Sandu, care urmează să fie învestită mâine în funcție. Astfel, Dodon a propus inițierea negocierilor cu toate partidele politice, pentru a asigura transferul puterii prin întocmirea unei foi de parcurs pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, inclusiv prin numirea unui Guvern de tranzit sau interimar de actualul Guvern.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"