NordNews
Avem ce spune

PCRM a anunțat când își schimbă conducerea

Membrii partidului Comuniștilor din Republica Moldova s-au întrunit în ședință și au decis data desfășurării Congresului IX. Acesta va avea loc la 7 noiembrie 2021. 

Astfel, Partidul Comuniștilor ar putea avea un nou lider. Recent, Vladimir Voronin a declarat că intenționează să se retragă din fruntea PCRM, după aproximativ trei decenii, însă, deocamdată nu s-a decis cine ar putea fi succesorul său.

„Congresul obligatoriu va fi anul acesta. Dacă o să fie restricții la numărul de delegați, o să trecem online. Deja trebuie de făcut schimbări. Toată țara face schimbări, da noi să rămânem în urmă, comuniștii, nu ține de noi. Eu cred că am să fiu înțeles de organizațiile teritoriale de partid. Așa un termen lung în fruntea partidului, nu sunt exemple în istoria partidelor Comuniștilor, începând de la Lenin, Stalin. Eu nu mă compar cu așa figuri de nivel cosmic. Dar eu spun că deja e timpul. O să discutăm în partid, aceste decizii nu se iau în fața camerei de televiziune, asta nu înseamnă că eu las partidul și uit de tot”, a declarat Vladimir Voronin.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"