NordNews
Avem ce spune

PD despre arestarea lui Stoianoglo: Oamenii au nevoie de realizări şi fapte care să le facă viaţa mai bună, nu de show-uri cu mascaţi

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova consideră că arestarea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo a avut loc în condiţii incerte. PDM anunță că urmăreşte cu îngrijorare „tensionarea atmosferei în societate”, scrie zdg.md

„La doar două luni de la instalarea noului Guvern, aşteptările cetăţenilor rămân a fi mari. În ciuda unor încercări ale noii guvernări de reanimare a relaţiilor cu partenerii externi şi majorare a pensiilor pentru o categorie de pensionari, oamenii din teritoriu se plâng de creşterea continuă a preţurilor şi de incertitudinea legată de tarifele la gaz”.

Democraţii consideră că „instabilitatea politică a favorizat începerea unor procese de revanşare a unor grupuri de interese în cadrul structurilor de forţă, proces care a culminat cu arestarea în condiţii incerte a procurorului general, Alexandr Stoianoglo”.

PD face apel către toate forţele politice din R. Moldova să nu escaladeze situaţia şi să nu incite cetăţenii la violenţă şi agresiune.

„Oamenii au nevoie de siguranţa că în noul val al pandemiei, vor fi protejaţi şi susţinuţi de stat. Oamenii au nevoie de garanţia că iarna care se apropie nu-i va lasă fără căldură şi electricitate în locuinţele lor”.

Oamenii au nevoie de realizări şi fapte care să le facă viaţa mai bună, nu de show-uri cu mascaţi, menționează reprezentanții PD.

Amintim că, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului anticorupție Victor Furtună privind arestarea preventivă a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Astfel, judecătorii au dispus plasarea lui Stoianoglo în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata