NordNews
Avem ce spune

PDM cere demisia lui Ciocoi

Deputatul PD Andrian Candu consideră că ministrul de Externe Aureliu Ciocoi ar trebui să demisioneze, în caz contrar acesta să fie demis din funcție prin susținerea moțiunii simple propusă de blocul ACUM, scrie cotidianul.md.

Candu a scris luni seară, după ce colegii săi din conducerea PD au avut o întrevedere la Parlament cu președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și deputați PSRM, că este de părere că fracțiunea PDM trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care trebuia să se ocupe de politica externă, dar nu de interpretarea istoriei.
„Este cazul ca dumnealui să-și dea demisia de onoare, până ca aceasta să ajungă să fie dezbătută în plenul Parlamentului.
Declarația sa scandaloasă a creat pe bună dreptate un val de nemulțumire și indignare în societate. Subiectul a fost abordat de colegi din Organizația teritorială a PDM din Drochia, care la fel s-au expus ferm pentru susținerea moțiunii.
Am discutat și alte teme la zi, precum și despre contextul politic actual și deciziile pe care trebuie să le ia formațiunea, decizii extrem de responsabile de care depinde agenda oamenilor, viitorul pro-european al țării și al partidului, decizii care trebuie luate transparent”, a menționat Andrian Candu.
La sfârșitul săptămânii trecute, președintele PD Pavel Filip, întrebat fiind despre moțiunea simplă împotriva lui Ciocoi, declara că „o decizie încă nu a fost luată în acest sens”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata