NordNews
Avem ce spune

PDM cere demisia președintelui Igor Dodon. Adrian Candu promite probe picante de la negocierile PDM-PSRM și nu doarâte o surpriză”

În cadrul briefingului de presă de astăzi, Partidul Democrat, în persoana lui Adrian Candu cere demisia președintelui Igor Dodon.  Candu îl acuză pe șeful statului de trădare de țară, după ce Dodon a purtat ieri discuții la sediul PD cu Vlad Plahotniuc, unde a prezentat condițiile socialiștilor pentru a crea o majoritate parlamentară dintre PDM și PSRM, scrie unimedia.info
 
Andrian Candu a și prezentat un document care ar confirma cererile lui Igor Dodon. Astfel, printre cerințele socialiștilor, care nu au putut fi acceptate de către PD, sunt federalizarea Republicii Moldova, interzicerea unionismului. Printre ministerele cerute de socialiști ar fi fost ministerul de Interne, Externe, Apărării, Finanțelor, Educației , Culturii și Cercetării, precum și revenirea președintelui la competențele de până la 1 octombrie 2016, inclusiv controlul asupra Serviciului de Informație și Securitate.
„Luând în considerare acest document și scopurile ascune ale PSRM și Dodon, considerăm că este un act de trădare a țării. Noi cerem demisia președintelui Dodon. Prin astfel de comportament el își trădează țara. Țara nu are nevoie de un astfel de președinte. Și cerem ca la toamnă să avem alegeri parlamenatre anticipate și concomitent cu alegeri prezidențiale noi”, a menționat Candu.

De asemenea, Candu a menționat că ședința Parlamentului ce a fost convocată pentru astăzi, 8 iunie, ora 12:30, „miroase a uzurpare a puterii” și tot ce se va decis astăzi va fi ilegal, iar, în acest sens, PD va contesta orice decizie.
„Ne asumăm dreptul și posibilitatea să organizăm proteste și manifestații, inclusiv împotriva lui Igor Dodon, cerându-i demisia. Sperăm că el își va da demisia, a trădat țara, el numai merită să conducă țara. Sperăm cu lumea va solicita aceasta în unison. Vreau să remarc, dacă dumnealui nu va recunoaște că documentul este propus de ei și a insistat, și nu au fost negocieri, vom aduce probe”, a declarat Candu.

document PD / Sursa:PD
document PD / Sursa:PD
document PD / Sursa:PD

Pe 8 iunie, președintele Igor Dodon a anunțat că nu va semna decretul de dizolvare al Parlamentului, iar în acest sens, Blocul ACUM împreună cu PSRM au anunțat ședința Legislativului ce va avea loc la ora 12:30.
Tot astăzi, Curtea Constituțională a pus punctul pe i și a anunțat într-un comunicat de presă că, reieșind din prevederile constituționale, Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a, trebuia sa încheie formarea Guvernului pănă la data de 7 iunie 2019, inclusiv.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata