NordNews
Avem ce spune

PDM confirmă întrevederea cu Chicu și Dodon. Despre ce au discutat

„Agenda legislativă, prioritățile actului de guvernare, dar și măsurile pentru etapa de după ieșirea din stare de urgență” au fost discutate astăzi de către fracțiunea PDM cu premierul Ion Chicu și președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei „ședințe de lucru”. Informația a fost publicată chiar de reprezentanții formațiunii, scrie deschide.md

Deputații democrați au menționat prioritățile fracțiunii PDM în această sesiune parlamentară: o viaţă mai bună pentru oameni (domeniul social-economic, măsuri economice și sociale de ieșire din criza pandemică), reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, integrare europeană şi relaţii bune cu alte state, integritate teritorială, securitate şi soluţionarea conflictului transnistrean. Au fost discutate și divergențele de viziuni pe anumite sectoare, modul de luare a deciziilor și propunerile PDM. Unii membri ai fracțiunii PDM au vorbit despre situația îngrijorătoare din agricultură, mai ales după seceta din acest an, și au menționat necesitatea restricționării exportului de grâu pentru o perioadă”, se menționează în comunicat.

Un alt subiect discutat – felul în care a fost gestionată recepționarea ajutorului umanitar de 3,5 milioane de euro din România. În acest sens, mai mulți deputați democrați și-au expus nemulțumirile cu referire la acest subiect.

PDM consideră prioritate aprobarea în Parlament, în regim prioritar a proiectelor vizate de condiționalitățile UE pentru tranșa a II-a din asistența macro-financiară oferită țării noastre, proiecte inițiate încă în perioada guvernului Filip”, se precizează în comunicat.

Amintim că deschide.md a scris că astăzi a avut loc o întrevedere dintre deputații PDM cu Igor Dodon și Ion Chicu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"