NordNews
Avem ce spune

PDM, după discuțiile cu Maia Sandu: Nu privim anticipatele ca un scop în sine. Trebuie să avem elaborat un plan anti-criză

Consultările dintre Maia Sandu și Partidul Democrat, de la Președinție, s-au încheiat. La întrevedere din partea PD au fost delegați Dumitru Diacov, Pavel Filip și Alexandru Jizdan, Discuțiile au început la 15.00 și au durat aproape o oră, scrie deschide.md

„Am discutat despre posibilitatea anticipatelor, suntem pe aceeași idee cu dna. președinte. Am expus punctul de vedere al PD – nu privim anticipatele ca un scop în sine. Întrebarea de bază e ce se întâmplă în Moldova în toata această perioadă, cine pregătește țara pentru anticipate, cine gestionaează crizele – asta e prioritatea nr 1. Propunerea noastră e că trebuie să avem elaborat un plan anti-criză din: 1. gestionarea crizei provocată de pandemie; 2. gestionarea economiei; 3. pregătirea pentru anticipate și să vedem echipa care poate gestiona acest plan”, a declarat Pavel Filip după întrevedere.

Acesta a precizat că nu s-a vorbit despre guverne temporare sau de tranziție.

În schimb, Filip spune că PD are mulți profesioniști și au anunțat președintele că se oferă cu toată deschiderea, în caz de necesitate, să-și ofere aportul în gestionarea crizelor.

„Chem politicienii, așa cum declară întotdeauna că se gândesc la oameni, să se gândească și acum la țară, ce se va întâmpla până la anticipate”, a conchis Filip.

Amintim că, astăzi președintele R.Moldova Maia Sandu a avut consultări și cu fracțiunile PSRM, PAS și Platforma DA.

Urmează consultări cu: ora 16.00 –  Fracțiunea Partidului Şor; ora 16:30 – Grupul Parlamentar ProMoldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata