NordNews
Avem ce spune

FOTO | PDM s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu sloganul „Fapte, nu vorbe!”

Partidul Democrat din Moldova a organizat vineri dimineața, la sediul central din Chișinău, lansarea candidaților pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Președintele PDM Vlad Plahotniuc, premierul și prim-vicepreședintele PDM Pavel Filip, speakerul Parlamentului Andrian Candu, alături de mai mulți candidați și membri ai partidului au dat semnalul începerii campaniei electorale, subliniind realizările PDM pentru cetățeni în cei trei ani de guvernare și exprimând încrederea în reușita PDM la alegeri.

În deschiderea lansării, președintele Parlamentului și vicepreședintele PDM Andrian Candu a vorbit despre calitățile echipei Partidului Democrat, spre deosebire de celelalte partide, care vin doar „cu promisiuni și speranțe deșarte”.

”Echipa PDM este echipa care știe să se mobilizeze foarte bine, știe în perioade dificile pentru țară să ia cele mai bune decizii și să vină cu cele mai bune soluții. PDM are cea mai bună echipă de profesioniști, echipa faptelor și a realizărilor. Echipa PDM este cea în care fiecare cetățean din țară se poate regăsi, indiferent de etnie sau de limba vorbită, pentru că promovează politica pro-Moldova. Echipa PDM este echipa succesului și victoriei”, a declarat Andrian Candu.

Al doilea mesaj din cadrul lansării a aparținut prim-ministrului și prim-vicepreședintelui PDM, Pavel Filip, care a reamintit audienței că, la începutul mandatului său în fruntea Guvernului, a cerut ca activitatea guvernamentală sa fie judecată după roade, adică după rezultatele obținute în urma măsurilor luate. „Roadele astăzi se văd – se văd în viața celor mai mulți dintre cetățenii noștri, care au avut, fiecare, câte o îmbunătățire, mai mică sau mai mare, a calității vieții lor”, a remarcat Pavel Filip.

Premierul Filip a menționat în mesajul său câteva dintre realizările partidului la guvernare, inclusiv modernizarea infrastructurii, majorarea veniturilor cetățenilor, înnoirea parcului de ambulanțe, dar și creșterea economică anuală de peste 4%. El a subliniat că angajamentele PDM pentru următorii ani nu sunt simple promisiuni, dar continuarea firească a lucrurilor de până acum. „Ceea ce am spus și făcut este de fapt garanția cea mai mare că promisiunile noastre pentru următorii patru ani vor prinde viață”, a zis Pavel Filip.

Vorbind în finalul evenimentul de lansare în campanie, președintele PDM Vlad Plahotniuc a subliniat importanța alegerilor și a campaniei electorale, de ele depinzând menținerea drumului bun pe care se află țara. „Noi, astăzi, pornim într-o campanie electorală foarte importantă – nu doar pentru noi, pentru echipa Partidului Democrat – o campanie importantă pentru țară, pentru că de această campanie va depinde dacă Moldova își va păstra ordinea, stabilitatea politică, va continua și va menține creșterea economică ori va cădea iar în haos, anarhie, în dezmăț și sărăcie”, a arătat Vlad Plahotniuc.

Făcând referire la sloganul electoral al partidului – Fapte, nu vorbe! – liderul PDM a enumerat apoi o serie de realizări ale guvernării democrate: ”Noi intrăm în această campanie cu fruntea sus, cu convingerea că pentru noi vorbesc faptele, nu vorbele. Am obținut rezultate concrete, chiar dacă în anul 2016 erau foarte puțini sau puțini cei care credeau în succesul nostru. Partidul Democrat, în 3 ani de guvernare, a reușit să facă atât cât n-au reușit toate guvernările precedente. Am făcut drumuri noi în toată țara, am crescut pensiile, am majorat salariile, am oferit ajutoare și compensații pentru nevoiași, am lansat programul „Prima Casă”, am făcut multe, multe lucruri bune, pe care le vom continua și în anul 2019 și în toți anii care vin”,

În finalul adresării sale, președintele PDM a dat un mesaj de mobilizare, solicitând în același timp tuturor partidelor și candidaților o campanie corectă.

”Partidul Democrat trebuie și își va continua mandatul la guvernare, iar țara trebuie să își continue eficient și stabil dezvoltarea. Noi avem încredere în forțele noastre proprii și vrem alegeri cât mai libere și cât mai corecte. De aceea, fac încă o dată un apel public către toți candidații incluși în cursa electorală, indiferent de partidul din care fac ei parte: să se abțină de la falsuri, provocări și manipulări, să manifeste respect față de toți concurenții electorali și să-i lase pe alegători să decidă liber și să-și exercite dreptul la vot în mod democratic”, a spus Vlad Plahotniuc, încheind cu mesajul încrederii în echipa PDM și în victoria partidului.

Tot astăzi, în prima zi de campanie, Partidul Democrat din Moldova și-a lansat manifestul electoral, care conține viziunea și propunerile partidului pentru următorii patru ani.


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"