NordNews
Avem ce spune

Pe lângă Chișinău și Cahul, Ziua Europei va fi marcată și la Bălți

Locuitorii municipiului Bălți sunt invitați joi, 16 mai să marcheze Ziua Europei. Evenimentul se va desfășura în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, fiind organizată cu suportul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consulatul General al României în Bălți și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
În acest an, la organizarea evenimentului mai participă, în calitate de parteneri, People in Need Moldova, Primarii pentru Creșterea Economică și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.
Programul zilei va include o reprezentație muzicală cu genericul:
„Prin artă – în Europa”, un program literar-artistic cu genericul„Europa, casa mea”, o expoziție cu imagini de la proiectele cu finanțare europeană implementate în  regiunile din nordul țării precum și un târg de obiceiuri și tradiții europene. Evenimentul va continua cu un concurs de desene pe pavaj, distribuirea  materialelor informative despre semnificația Zilei Europei.
În cadrul evenimentului vor participa ambasadori și membri ai corpului diplomatic din țările europene aflați în misiune la Chișinău, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ai Consulatului General al României în Bălți și Primăriei municipiului Bălți, președinți ai Consiliilor raionale, primari ai orașelor din nordul republicii, reprezentanți ai diasporei și parteneri de dezvoltare.
La Bălți a fost celebrată official pentru prima dată la 14 mai 2011.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"