NordNews
Avem ce spune

Pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață. Vezi care sunt recomandările poliției

Poliția Republicii Moldova informează că, pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață. Astfel, șoferilor li se solicită să fie mai atenți la volan, iar pietonilor să se asigure o dată în plus atunci când traversează un drum.

Reprezentanții structurilor de forță vin și cu câteva sfaturi și recomandări pentru această vreme.
Bine de știut că, pe o vreme ca asta, folosirea luminilor de întâlnire, împreună cu cele anticeață sunt esențiale. Mărește distanța în mers față de mașina din față, redu viteza și nu ieși la depășire fără să te asiguri. Pietoni, traversați strada doar prin locurile permise și doar după ce vă asigurați”, sunt câteva dintre recomandările poliției.
Pentru ziua de azi, sinopticienii au promis vreme posomorâtă cu lapoviță, fulguieli sau chiar ploi în zona de sud. Pe arii largi se atestă ceață, iar pentru că astăzi se încheie mini-vacanța de Crăciun, mii de șoferi vor reveni acasă, iar poliția le cere mai multă atenție.
Suntem la datorie și monitorizăm siguranța ta, însă te îndemnăm să fii responsabil și să-ți analizezi fiecare manevră”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata